U bevindt zich hier:
 
 
Titel zelfvoorzienend LEVEN
Huur of koop koop
Provincie Gelderland
Indicatie ligging Rondom Nijmegen
Indicatie aantal personen 8
Indicatie samenstelling groep Jonge gezinnen/stellen, graag met jonge kinderen, is geen must. Voor meer info over wat en wie we zoeken, kijk bij Planning.
Ideologie We zoeken mensen die ecologisch, zelfvoorzienend willen leven. In harmonie met elkaar en natuur. Dromers en doeners, belangrijk is dat het klikt en we blij worden van elkaar en elkaars ideeŽn.
Planning Na jarenlang dromen is het nu tijd voor ACTIE! Wij willen graag onze droom verwezenlijken en zijn daarvoor op zoek naar twee of drie stellen/gezinnen die dit avontuur met ons aan willen gaan. We zouden graag met meerdere mensen een boerderij/perceel/ landhuis o.i.d. kopen om hier een kleine woongemeenschap te vormen waar we (zo veel mogelijk) zelfvoorzienend en in contact met elkaar gaan leven. We verlangen ernaar om dichter bij de natuur te wonen en te werken en willen dit graag samen met gelijkgestemden doen. Eva wil naast het zelfvoorzienende stuk ook bedrijfsmatig aan de slag gaan. Willen we afgezonderd zijn van de wereld? Nee, helemaal niet, maar we willen wel meer in rust leven, minder haast, met meer aandacht en meer in verbinding met mens en natuur. En zonder wollig te worden, willen we benadrukken dat we open communicatie (geweldloze communicatie) en open staan voor reflectie heel belangrijk vinden omdat we denken dat dit heel helpend is bij een fijn contact en een prettig samen leven met elkaar. Naast ecologisch leven, zijn we nieuwsgierig naar andere ideeŽn en initiatieven en zouden we het mooi vinden als mindfulness/meditatie een plek kan krijgen in het project. En hoe ziet dit zelfvoorzienende er dan uit? Zo veel mogelijk onze eigen energie en water genereren en het verbouwen en telen van ons eigen voedsel. Dit alles uiteraard op ecologische wijze. Mocht er nog wat gebouwd of verbouwd moeten worden, dan gebeurt dit wat ons betreft eveneens zo veel mogelijk ecologisch. Omdat we zelf twee kinderen hebben van 3 en 1 jaar, lijkt het ons leuk wanneer er meer (jonge) kinderen in de woongemeenschap zouden komen. Maar mocht je geen kinderen/kinderwens hebben en toch heel enthousiast worden van ons idee, reageer dan ajb toch! ☺ We willen graag rondom Nijmegen (grensgebied bijvoorbeeld) wonen, aangezien we momenteel nog werk hebben in Nijmegen. Jos (43) werkt op een zorgboerderij als begeleider en Eva (36) werkt als sociotherapeut met studenten met autisme. We zijn op zoek naar een koopwoning die we kadastraal kunnen splitsen zodat iedereen een deel kan kopen. Mocht het kopen een probleem zijn, maar je wil toch meedoen, laat het ons weten want wie weet wat er op ons pad komt en is huren dan evt. ook wel mogelijk. Als je iets voelt voor dit idee of als je jouw ideeŽn met ons wil delen, stuur ons een mailtje! Het komende jaar willen we gebruiken om mensen te ontmoeten en te leren kennen. Ook gaan we in deze periode op zoek naar een geschikte locatie en/of pand en zal helder worden met wie en hoe we al deze gedachtes vorm gaan geven. Hartegroet Jos en Eva, Noah en Lou
Website
De link opent in een nieuw venster
-
Contact informatie Als je wil bellen voor informatie of als je dit fijner vindt dan mailen, kun je het beste bellen met Eva: 0634848802 of mailen naar Eva of Jos Eva: evadeboer81@gmail.com Jos: greppas@hotmail.com
 
Geplaatst donderdag, 09 maart 2017
Vervalt woensdag, 07 juni 2017
Gezien Deze advertentie is 255 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
evaenjos
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=13286
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 20 mei 2017 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Finland, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.