U bevindt zich hier:
 
 
Titel Gastvrij huishouden in Zuid Limburg heeft ruimte
Naam woongroep Woonvereniging Sonnenblinck
Huur of koop koop
Huur of koop bedrag 80000
Beschrijving prijs Uitgangspunt van de woonvereniging is gelijkwaardigheid in de eigendomsverhoudingen. Dit betekent dat de inleg lager wordt naarmate we met meer personen zijn.
Vrij vanaf
Het gebruikte datum formaat is ‘jjjj-mm-dd’
2018-04-01
Provincie Limburg
Stad Houthem- Valkenburg
Ligging Naast het treinstation, in een dorp. Maastricht in 10 minuten, Heerlen in 20 minuten bereisd. Snelwegen makkelijk bereikbaar. Omgeving is prachtig, veel wandelmogelijkheden. Sonnenblinck is een voormalig hotel, vrijstaand in een rustige straat.
Gemeenschappelijke ruimte(s) Grote woonkamer die we gaan verbouwen tot leefkeuken en woonkamer, grote garage en 3 logeerkamers in souterrain, grote tuin, 6 toiletten en 3 douches in het huis. Ook een heel vrolijk makend tuinhuis, washok, bijkeuken etc. Veel gemeenschappelijke ruimte.
Prive ruimte(s) In overleg zoeken we wat je past. Waarschijnlijk tussen de 40 en 50 m2 p.p., maar voor iedere situatie kunnen we kijken wat kan. Een gezin heeft ook mogelijkheden, er is nog een volledige verdieping van het oude hotelgedeelte vrij, dit bevat 7 kamers van 12 tot 15 m2, waar in geklust kan worden.
Beschrijving woongroep Kernidee is dat we een gastvrij huishouden voeren, dwz. dat we een plaats willen zijn waar mensen zich welkom voelen en de ontmoeting meerwaarde heeft. We eten ‘s avonds vaak samen, zijn “alles-eters” ( niet perse vegetarisch of biologisch), in huis wordt niet gerookt. We hebben een poetshulp voor de gemeenschappelijke ruimtes, werken zelf in de tuin en aan klussen. Grote klussen besteden we veelal uit.
Huidige samenstelling Koos: 65 jaar, veel woongroep ervaring, hobbykok, uit Leiden naar Houthem verhuisd en lief van Anne: 50 jaar, waarvan 30 in Zuid Limburg. Wandelt veel en graag met hond Markus die ook op Sonnenblinck woont. Miep: 60 jaar en druk met werk en studie Social work. Veel goede energie, en 3 fantastische dochters die vaak naar Sonnenblinck komen. Heeft overal gewoond, het langst in Amsterdam. Joost: 63 jaar, geboren Amsterdammer, die niet alleen het lef had in Rotterdam te gaan wonen, maar ook om dat te verlaten en naar het uiterste zuiden te verhuizen. Is inmiddels zo ver ingeburgerd dat hij al lid is van een koor in het dorp.
Gezochte personen We zijn niet perse op zoek naar een bepaald type mens, maar naar iemand die net als wij plezier heeft in het idee dat je er samen wat mooiers en makkelijkers van kan maken dan alleen of dan in je huidige leven. We hebben ruimte voor zeker 2 personen, die hoeven geen verbinding te hebben, kinderen zijn geen enkel bezwaar, leeftijdseisen hebben we ook niet. Of je uit het juiste hout gesneden bent om in de woonvereniging te passen weten we pas als we je ontmoeten en eventueel proefwonen is een optie.
Website
De link opent in een nieuw venster
-
Contact informatie
-
 
Geplaatst dinsdag, 06 maart 2018
Vervalt zondag, 02 september 2018
Gezien Deze advertentie is 1421 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Sonnenblinck
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=14280
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 19 mei 2018 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.GemeenschappelijkWonenDag.nl