U bevindt zich hier:
 
 
Titel Woongroep bewoners gezocht voor gemeenschappelijk wonen project Nieuwegein
Naam woongroep Aanmelding verloopt via de wachtlijst, 24 maart is er open middagdag om op de wachtlijst te komen
Huur of koop huur
Huur of koop bedrag
-
Beschrijving prijs De huur is tussen de 380 en de 480 euro. De ruimtes worden gehuurd van woningbouwstichting Jutphaas wonen. De prijzen worden vastgesteld door Jutphaas wonen conform het huurpuntensysteem. Houd er rekening mee dat de meeste woongroepen gebruik maken van een huisrekening voor gemeenschappelijke huiskosten, waarvoor een bijdrage per maand gevraagd wordt. Deze vallen buiten de sociale huurprijs.
Vrij vanaf
Het gebruikte datum formaat is ‘jjjj-mm-dd’
-
Provincie Utrecht
Stad Nieuwegein
Ligging De woongemeenschap ligt in Nieuwegein Zuid, in de wijk Fokkesteeg, nabij het park Oudegein. De tram is op loopafstand en heeft een rechtstreekse verbinding naar Utrecht Centraal Jaarbeursplein. Er is een klein centrum om de hoek met snackbar, supermarkt en wijkhuis. Op fietsafstand of 2 tramhaltes heb je het grote winkelcentrum Cityplaza.
Gemeenschappelijke ruimte(s) Gemeenschappelijke ruimtes zijn de tuinen in en rond het GW. Er zijn drie hofjes waar alle woningen op uitkomen. Elk hofje is voor iedereen toegankelijk. Verder is er een klushok en een gemeenschappelijke ruimte ‘De Bedoeling’. Deze wordt o.a. gebruikt voor vergaderingen, feestjes, activiteiten en heeft een eigen kroeg en filmzaal (aka het Fatboytheater). De Bedoeling is toegankelijk voor alle leden van de vereniging. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd door GW’ers, zoals: spelletjesmiddag, kledingruil, sporten op het veld of yogalessen. Reserveren hiervoor kan je makkelijk doen via de GW agenda. Alles wordt vrijwillig beheerd en gedaan door bewoners in het GW.
Prive ruimte(s) In de woongroepen varieert de grootte van de kamers van ca 30 tot 40 m2.
Beschrijving woongroep Er zijn 7 woongroepen in het GW, namelijk: ‘Vrij Weinig’, ‘Duinzigt’, ‘Vlam’, ‘Domus Viridus’, ‘Villa puntdak’, ‘Huize Humus’ en ‘Lauwe engel’. In een woongroep deel je de woonkamer en keuken met ongeveer 6 bewoners. De meeste woongroepen beschikken over 3 badkamers en 3 toiletten, waardoor je in de praktijk veel met zijn tweeën deelt. Het verschilt per huis hoe het leven in de woongroep wordt vormgegeven. Hierover maak je met je huisgenoten afspraken. Het GW bestaat sinds de jaren 80 en sommige bewoners zijn hier al van het eerste uur. Bij de oprichting bestond het GW voornamelijk uit woongroepen. In 2010 is er een grote renovatie geweest, waarbij er ruimte is gekomen voor meer zelfstandige appartementen. Het doel van het GW is nog steeds het samen vormgeven van een gezellige en sociale woonomgeving. Dit doen we met zijn allen. Een actieve en betrokken houding is belangrijk. Er zijn tal van leuke initiatieven en commissies, zoals: een groencommissie, commissie woonbeleid, filmcommissie, de webcie, PR commissie, CPV (commissie projectvoorzieningen) en barvrijwilligers.
Huidige samenstelling
-
Gezochte personen Gemeenschappelijk wonen zoekt actieve mensen die zich betrokken tonen in het GW. Dit kan zijn door deel te nemen aan commissies, activiteiten te organiseren, maar vooral ook door er te zijn. Je wordt automatisch lid van de vereniging. Dit houdt in dat je een aantal keer per jaar plichten hebt, zoals; het bijwonen van de algemene ledenvergaderingen, de schoonmaak van de gemeenschapsruimte en onderhuid in de tuin of de hofjes. Je wilt en kunt een aantal uur per maand investeren in het GW. Je hoeft geen ervaring te hebben met het wonen in een woongroep maar je hebt wel een beeld van wat je verwacht van en wilt bijdragen aan het ‘woongroepleven’. 
Website
De link opent in een nieuw venster
http://www.gwnieuwegein.nl
Contact informatie Reageer via deze link http://www.gwnieuwegein.nl/inschrijven/ Aanmeldingen worden alleen via deze link verwerkt! Je kunt hier een profielschets invullen en opsturen naar woonbeleidgw@gmail.com Alleen kandidaten met een ingevulde profielschets worden uitgenodigd voor de open dag op 24 maart a.s. Voor meer informatie over het GW kan je onze website of facebook bezoeken. www.gwnieuwegein.nl www.facebook.com/gwNieuwegein
 
Geplaatst woensdag, 07 maart 2018
Vervalt dinsdag, 05 juni 2018
Gezien Deze advertentie is 573 keer bekeken
Naam plaatser
De naam van de persoon die de advertentie heeft opgesteld
Femke Evers
Favoriete link
Wilt u deze advertentie toevoegen aan uw favorieten? Gebruik dan deze link.
http://www.woongroep.net/?p=entry;eid=14282
 
Reageer Door middel van onderstaand formulier kunt u op deze advertentie reageren. We sturen de informatie door naar degene die de advertentie geplaatst heeft.
 
Naam *
Geef uw naam op.
E-mail *
Geef uw e-mail adres op. Uw e-mail adres zal niet op de site te zien zijn.
Bericht *
Uw bericht. De plaatser van de advertentie kan wellicht uit meerdere reacties kiezen, dus probeer in uw reactie compleet maar bondig te zijn.

Als op deze plek een tekst vanuit een ander programma wordt gekopieerd, komt er na klikken op 'reageer' soms een foutmelding ('Pagina kan niet worden weergeven').
Uw reactie is dan echter wel verstuurd.
N.B. Dit 'probleem' komt alleen voor bij het gebruik van Internet Explorer. Zie verder onder 'Keuken'.
 
Beheer Door middel van onderstaand formulier kunt u uw advertentie wissen of de looptijd ervan verlengen.
 
  wachtwoord vergeten?
Deze advertentie kan op dit moment nog niet verlengd worden.
Zie ook de Prikborden van Omslag en Samenhuizen (België)

Op zaterdag 19 mei 2018 is de jaarlijkse GemeenschappelijkWonenDag.
Op deze derde zaterdag van mei zet een groot aantal woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en andere Europese landen de deuren open voor ieder die is geïnteresseerd.
Zie www.gemeenschappelijkwonen.nl